Krajalnica przemyslowa do chleba

W handlach i w gospodarstwach domowych bardzo często występuje potrzeba pokrojenia czegoś w pełne, cienkie plastry. Wynika to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak zdarza się, że krajalnica bywa wykorzystywana również do innych celów, na dowód do krojenia warzyw czy owoców, gdy potrzebujemy ich w struktury cienkich plasterków.

W zależności od tego, co pragnę kroić na krajalnicy, jest ona zaopatrzona w określone ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane poświęcone jest do krojenia pieczywa, co powoduje łatwo "wgryźć się" w jego organizację i dostarcza równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z serii gdy idzie o wędliny czy sery, zależy nam szczególnie na małych, równych plastrach, które wycina się sprawnie i bez świadomego wysiłku. Do owego kierunku używamy krajalnicy z prostą, tylko bardzo niebezpieczną krawędzią, która doskonale radzi sobie z pewnymi, kiedy i niezwykle skomplikowanymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to precyzyjna maszyna do cięcia, polecana szczególnie do klubów gastronomicznych również do sklepów. Jest zarządzana przez producenta ze względu na bliską wielką odporność i umiejętność obsługi. Dzięki tym cechom każdy, po wstępnym przeszkoleniu z zakresu zaufania i higieny pracy, może przystąpić do książce z krajalnicą i przekazywać swoim użytkownikom wędliny lub sery pokrojone w jasne plastry. Krajalnice dobrych właściwości zezwalają na bliskie uporanie się z pokrojeniem wielkiej sumie wędlin lub serów, przy niewielkim nakładzie sztuki oraz wartości pracownika. Taka krajalnica w zakładzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś poświęcano na krojenie produktów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, gdy to jest wymagane na przypadek w wypadku szynek surowych, które jada się jedynie w plasterkach grubości bibułki.