Sprzet gastronomiczny lodz wyposazenie gastronomii

W tej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żebym w pozostałego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, jednak bardzo wydajnych i więc warto w nią zainwestować.

kankusta duo

Krajalnica ma-ga dostarcza do cięcia wszelkiego typie żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy również wędlinę zacząwszy od miękkiej aż po ciężką. Wielofunkcyjność jej działa, że istnieje koniecznym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak jeszcze lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto i aby była na kształcie w korporacjach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może również tworzyć w zestaw wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest niezwykle przydatnym sprzętem, bowiem w konkretnym okresie jest w stanie pokroić znaczną liczbę produktów. Tym jedynym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego termin i szybkość, którą wymagał wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne będące do krojenia jednego produktu np. sera. W wszystkim jednak przypadku obsługa krajalnicy jest szara i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki jest dopasowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie rozgrywa się grawitacyjnie, czyli bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W przypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która jest osadzona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie artykułu do celu, lub nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszelkie wymogi sanitarne. Przypadkiem potrafi żyć więc, że łączne powierzchnie maszyny, które korzystają kontakt z krojoną żywnością są zrobione z materiałów nierdzewnych. Drinkom spośród najważniejszych momentów jest nóż i ważne, by był odpowiednio ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdym użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych grup jest naprawdę oczywiste, iż nie wymaga żadnych narzędzi.